Йога за здрава щитовидна жлеза

5 седмичен курс

Дата: понеделник, 4 януари – 1 февруари 2021
Време: 18:00 – 19:15
Място
: Онлайн през Cisco Webex!
Цена: 65 лв (5-седмичен курс)

За записване:
info@yogavidya.bg

Основна функция на щитовидната жлеза е да регулира метаболизма, да оформя растежа на тялото и да контролира състава на кръвта. Щитовидната жлеза влияе върху вътрешния ни часовник, като активира или инхибира различни органи и системи.

Йогите разбират болестта като нарушаване на свободния поток на праната (енергията) в надите (енергийните канали). Ако праната е блокирана в което и да е място, ще се появи болест. Също ще се получи и ако в системата има излишък или недостиг на енергия. Здравето и благосъстоянието са резултат на свободно и правилно разпространена прана и на нейния баланс във всяко измерение на нашето същество (физическо, психическо, емоционално и духовно). Йога е ефективна в поддържане и възстановяване на оптимално здраве на цялата система, именно защото йога практиките са специално разработени за преразпределение и хармонизиране на праната.

Също така, работата на щитовидна жлеза зависи от работата на вишудхи чакра (гърления център) и от това как проявяваме творческата си способност, умеем ли да изразяваме себе си и да общуваме, да отстояваме гледната си точка, да прощаваме и да говорим с любов, да не сме злопаметни и да не сме привързани към миналото и болезнени спомени. Йога има много техники, с които подобрява този аспект на личността ни и тази част от физическото тяло.

В този курс ще практикуваме комбинация от нежни и осъзнати движения – пози на хатха йога, за да подобрим подвижността на ставите, да освободим напрежението, да подобрим гъвкавостта и да изградим вътрешна устойчивост.

Ще бъдат включени различни техники на дишане, за да се подобри заздравяването и да се премахнат нездравословните модели.

Неразделна част от този курс е Йога Нидра – практика за дълбока релаксация и медитация. Това е безценен начин за допълнително успокояване, обновяване и зареждане с енергия. Йога нидра ще ви помогне да влезнете в медитативно състояние, и енергизирате вашата лична решителност.

Практиките ще включват и зареждащо пеене на мантри.

Всички участници в курса ще имат възможност да гледат онлайн, за 24 часа, запис на всеки урок след практиката наживо.

Нашата йога практика ни служи най-добре на постелката и извън нея. Ще учим как различни практики могат да ни помогнат в ежедневието за да установим спокойствието и по-добро справяне със стреса.

Погрижете се за вашата вътрешна екосистема и изпитайте ползите от редовната йога практика.