Летен ритрийт

„Да полеем корените: Принципът SWAN“

Дати: 26 (четвъртък, от 18:00) до 29 август (неделя, до 16:00) 2021 г.
Място: „Румен“ къща за гости, в село Карабунар
Такса: 265 лв.
Водещ: Александра (Шалиграм)
За записване:
пишете на адрес info@yogavidya.com или се обадете на телефон 0876223533.

SWAN медитация е важен метод развит от Свами Ниранджанананда Сарасвати, за да ни помогне да открием нашата личност и подобрим нейното изразяване в ежедневието ни. SWAN е акроним, който стои зад четири принципа, които влияят на нашата личност и посоките в живота ни: S (strength) – силни страни, W (weakness) – слаби страни или ограничения, A (ambitions) – амбиции или желания и N (needs) – нужди.

Във всеки един от нас някои силни страни или слабости са преобладаващи. Те или ни помогат или ни пречат в мислите и начинанията ни. Също така, през целия си живот, ние трябва да работим за постигане на нашите стремежи и нужди. Изразяването на тези четири качества, ни прави това, което  сме. Чрез разбирането на уникалното им изразяване в живота ни, постигаме творчески, динамичен и ясен ум.

SWAN медитация, наричана още Хамса Дхарана е ефективен инструмент в развитието на ума. Това ни дава възможност да развиваме постоянно осъзнаване на най-влиятелните сили в нашия живот. Тя ни дава възможност да се вгледаме внимателно в себе си, като в ​​огледалото, и да видим нещата такива, каквито са, а не такива каквито мислим или бихме искали да бъдат.

Целта на този курс е да постигнем самоприемане, а то е първата фаза на раджа йога. Естественото изразяване на личността трябва да бъде прието. Трябва да се научим да приемаме това, което сме. Самоприемането не означава, че не искаме да променим нашата личност или че харесваме всички черти в нея. Това означава, че признаваме това, което е там и го приемаме. Не трябва да се опитваме да бъдем това, което не сме и да вървим срещу природата си. Това създава дисхармония. Естествената роля в живота е да бъдем това, което сме, а не да искаме да бъдем каквото не сме.

Таксата включва три нощувка, три обяда, три вечери, три закуски и всички лекции и практики.
Транспортът се организира отделно и не е включен в цената.
Записване до 10-ти август!

За мястото на провеждане: Ритрийт ще се проведе в село Карабунар, в къща с двор и басейн. По време на курса, в продължение на 3 дни, ще практикуваме асани, пранаями, карма йога, мантра йога и задълбочени техники на SWAN медитация. Ще се наслаждаваме на разходки и медитации в гората и на вкусна и здравословна вегетарианска храна.