Наваратри

духовен празник- 9 дни и нощи

Дата: четвъртък, 07 – петък, 15 октомври 2021
Време: 08:00 – 09:00
Място
: Онлайн през Cisco Webex!

За записване:
info@yogavidya.bg

Краят на зимата и началото на лятото и краят на лятото и началото на зимата са два много важни прехода на климатичните условия и слънчевото влияние през годината. Нашите тела и умове претърпяват промяна поради промените във външната природа. Тези периоди са подходящо време за започване на садхана и почитане на Природата, на божествената майка – Чайтра Наваратри (през пролетта) и Ашвин Наватри (през есента).

Деветдневната садхана Наваратри е една вековна практика за преклонение пред космическата природа, Космическата майка, самото сътворение.

Всички Наваратри мантри и практики имат за цел да се събуди човешката психика. Мантрите създават такива честоти в тялото и ума, които стимулират и събуждат фините качества, характеристики на личността. Отваря се сърцето и ставаме по-чувствителни към Вселената, Живота, Духа и Сътворението. Ние се учим да живеем живота по един по-отговорен начин и да оценявамe и прилагаме мъдростта, натрупана през вековете.

За да увеличим силата на садханата, предлагам да я изпълняваме по едно и също време от домовете си, през платформата за виртуални срещи Webex – от 8.00 ч. Моля, ако имате желание да се включите в практиката, да ми пишете. Допълнително ще ви изпратя линка към платформата и садханата която се изпълнява за Наваратри.

Желая ви успешна и плодотворна садхана 🙂